Intrebari? 0741 095 362

Ce este certificatul digital calificat si cum ne simplifica viata

Ce este certificatul digital calificat si cum ne simplifica viata

Documentele semnate electronic au aceeasi valoare legala ca si cea a documentelor pe suport clasic, de hartie, care sunt semnate si stampilate.

Certificatul digital calificat este acel tip de certificat care identifica o persoana fizica ce face anumite actiuni specifice in mediul virtual in nume propriu sau in calitate de reprezent al unei persoane juridice.

Certificatul digital calificat este, dintr-un anumit punct de vedere, un soi de carte de identitate electronica, care are calitatea de a putea identifica in mod cert, fara echivoc, un user in mediul virtual.
Un certificat digital este valabil timp de un an, dupa care este necesara reinnoirea acestuia. Pretul ce se plateste pentru o reinnoire de certificat digital de acest gen este mai redus decat suma platita la cumpararea lui initiala.

Acest certificat special se poate utiliza pentru:

– semnarea si criptarea email-urilor transmise catre partenerii de afaceri ai unei firme;
– autentificarea in sisteme informatice private;
– depunerea online a unor declaratii, formulare, cereri, la diverse institutii de stat: ANAF, CNVM, Monitorul Oficial, ITM, Oficiul National al Registrului Comertului etc.;
– efectuarea decontarilor catre Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate;
– retetele electronice;
– expedierea de raportari care Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private;
– folosirea platformei Ministerului Fondurilor Europene (My Smis, inclusiv semnarea cererilor de finantare) etc.

Semnatura electronica are avantaje evidente pentru o gama larga de utilizatori:

1. Ne permite ca sa economisim timp pretios, deoarece prin semnarea documentelor de la distanta se elimina definitiv statul in trafic in drum spre diverse locuri unde trebuie depuse documente in mod personal sau trebuie facute plati, inclusiv se scapa de asteptarea vreme indelungata la cozile de la institutiile de stat respective.
2. Este extrem de accesibila, aplicatia de semnare electronica fiind foarte intuitiva, simplu de folosit.

3. Prin utilizarea acestui mijloc modern securitatea semnaturii este asigurata pe deplin datorita unui dispozitiv extrem de performant.

4. Costul mic al unui certifical digital calificat este amortizabil foarte usor prin economia de timp ce se face folosind aceasta metoda moderna de semnare a diferitelor documente.

Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania a incheiat cu CertSign SA o conventie ca sa obtina pentru membrii Corpului conditii mai avantajoase de achizitionare a certificatelor digitale necesare transmiterii in format electronic a situatiilor financiare, declaratiilor si a altor documente catre institutiile de Stat sau de alt tip.

In aceste conditii, clientii ce se adreseaza firmelor de contabilitate vor avea garantia ca vor beneficia de servicii de depunere a diverselor tipuri de acte cu maxima celeritate, fapt ce va avea o influenta pozitiva incontestabila asupra activitatii importante pe care o desfasoara si care implica un mare grad de responsabilitate.

Expert Cont M Slatina va asteapta sa testati si dvs. cat de rapid se rezolva aceste depuneri online cu ajutorul echipei noastre de specialisti in domeniul financiar-contabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru orice intrebare va rugam ca sa ne contactati la tel: 0741 095 362